A kondenzcsík is felhő? A fotón: chemtrail helyett Cirrus mamma

Kondenzcsík = magassági felhő (Cirrus) járulékos képződménnyel: Cirrus mamma (?) – alighanem kondenzcsíkból. (Instagram fotóblog)

A kondenzcsíkok kedvező légköri feltételek mellett jócskán szét tudnak terülni. Alapvetően Cirrus felhőknek tekinthetjük őket, nagy magasságban keletkeznek kondenzációs magok által, és jégből állnak.
Mikor elegendő nedvesség van a felső légkörben, igen sokáig megmaradnak. Egy-egy forgalmasabb légifolyosón nem ritka, hogy 8-10 felhőcsíkot is láthatunk egy időben.

Cirrusok az instagramon: szeptemberi égképek kékben és fekete-fehérben.

Fotóblog bejegyzés részletei:
Fotó megnevezése:
Kondenzcsík: chemtrail, vagy felhő?
Kép ismertetése:
A kondenzcsíkok kedvező légköri feltételek mellett igen szépen ki tudnak teljesedni. "Viselkedésük" a Cirrus felhőkhöz hasonló (fátyolfelhő / pehelyfelhő), azaz magasszintű felhők, melyek jégből állnak, a repülőgépekből távozó kondenzációs magvakon képződnek, csapadékot nem adnak. Megfelelő légköri paraméterek mellett igen sokáig megmaradnak - egy forgalmas légifolyosón akár 8-10, vagy több szétterülő felhőcsíkot is láthatunk egy időben. Ilyenkor szokás permetezésről beszélni egyes berkekben (chemtrail-elmélet).
Fotó szerzője:
Fotó megosztása:
Facebook Twitter Pinterest Plusone Delicious Tumblr Email

Kapcsolódó fotók

2 Responses

  1. Ennek semmi köze a Cirrus felhőkhöz! Chem-Trails! Kémiai anyagok! Vegyék már észre, hogy permeteznek mindenkit! SENKI nem kivétel alóla!

  2. Kedves Péter! A kondenzcsíkok gyakorlatilag úgy viselkednek, mint a cirrusok. Amint fentebb is írtam, magaslégkörben az ún. kondenzációs magvakon felhőképződés indul (ebben a magasságban ez jeget jelent) és az ott lévő levegő páratartalmának függvényében – ha kevés, gyorsan elillannak, ha több, akár órákig megmaradnak. Persze az internet előtt erre senki nem figyelt fel, hiszen senki nem mutogatott az égre, hogy “nézd, ott permeteznek”, az emberek zöme magától alapból fel se nézne, mert nemigen érdekli őket, mi van odafenn. Másrészt az utóbbi évtizedekben erősen növekvő tendenciát mutat a légiforgalom, 1-1 légifolyosón jóval több gép közlekedik adott időegység alatt, és bizonyos frontális helyzetekben ez egészen drámai égképeket tud produkálni, leginkább napnyugtakor.
    Szerintem – a tájkéfestőket és később a fotósokat leszámítva – sokan csak azóta vizslatják az eget, mióta hallottak erről a chemtrail-őrületről, előtte max ha érintve voltak (borult az idő, vihar jön – elázunk-e?) – csak akkor néztek az orruk felé.
    A permetezés valóban létezik, méghozzá agyilag, elég hatásosan is működik – a lényege, hogy ne légy tudatos, vagy ha az vagy, akkor minél inkább kihasználható légy üzleti célból.
    Továbbá a magaslégköri permetezés azért is lenne marhaság, mert onnan csapadékot célozni gyakorlatilag lehetetlen (ilyen magasságból nem esik, legfeljebb zivataroknál, de az már megint egy más légköri szisztéma, a nedvesség oda is alsóbb rétegekből indul először, odafenn jegesedés van.)
    Különben is, miért permeteznék a potenciális fogyasztókat, amiből élnek a “nagyok”? Kellenek ők a nagy etetéshez! Szerintem néhány tv- és hírműsor tökéletesen megteszi a dolgát, a “minél több agyhalott” elvén jobban is lehet mérgezni, manipulálni, eltakarni a saját gondolatokat; ebbe a körbe valahol ez a chemtrail-elmélet is beleillik, hiszen erősen a tudatlanságra épít.

Tetszik a fotó, vagy nem? Fejtsd ki!