Peszéri tájképek

A fajgazdag láprétek, puszták, alföldi erdők egyik “királya” a Kiskunsági Nemzeti Park jelentős szakaszon látogatható trerülete. Bár van szigorúan védett magterület is (a Tilos-erdő), azonban már az utakat bejárva igen szép látványban lesz része az ode látogatónak. Ha jókor (és lapulva) érkezünk, akár a túzokot is láthatunk a magas fűben – május végén pedig számtalan orchidea (leginkább kosbor- és bangó fajok) bukkanhat elő a nedvesebb rétek növényzetéből (ld. a Kunpeszér oldalán fellelhető, igen sokatmondó képet.)

image
Út a Peszéri erdő mentén
image
A puszta Kunpeszér felől

image
A rétek "alkotóelemei", a fűfélék igen nagy fajgazdagságban tenyésznek itt, és élőben lényegesen szebbek, mint eme hanyagul fókuszált képen. Számtalan rovar, béka, gyík - és igen, akár kígyó - kiváló búvóhelye, élettere. A pár centis fűféléktől kezdve a majd' embermagasságú fajták egyaránt gazdagítják a puszta élővilágát.

image
Ha minden igaz, ő a Kunkorodó árvalányhaj.

image
A Peszéri erdő nyitánya - hamisítatlan alföldi-erdei hangulat homokos - keréknyomos úttal. Közel sem jó fotó, és van reprezentatívabb szakasza is eme csodaerdőnek, de ott nem jártunk eme képek készítése során a múlt nyáron.

Puszta Peszéren

Fotóblog bejegyzés részletei:
Fotó megnevezése:
Kiskunséági tájképek: Peszéradacsi rétek
Kép ismertetése:
Fotósorozat a nyári Kiskunságból - a Peszéradacsi rétek száraz vidéke és az erdő széle.
Fotó szerzője:
fotoblog.isztan.eu
Fotó megosztása:
Facebook Twitter Pinterest Plusone Delicious Tumblr Email

Kapcsolódó fotók

Tetszik a fotó, vagy nem? Fejtsd ki!